Praktijk Sjanine 

  

Bewust omgaan met alle veranderingen

ZWANGERSCHAP EN  YOGA 

Zwanger- zijn is een waardevolle periode en een gebeurtenis die zorgt voor een grote verandering in een vrouwenleven.

Een periode  waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen en je mag stil staan om te luisteren naar je lichaam, jouw emoties, je grenzen te voelen, te bewaken en voldoende rust te gunnen.

 Zwangerschapsyoga is gericht om vanuit  onder andere de Yin in verbinding te komen met jezelf om zo ontspannen mogelijk (leren ) de zwangerschap te beleven. Je verbindt je elke les weer met het prachtige nieuwe leven in jou.

De Yoga lessen laat jou relaxed voorbereiden op een nieuwe periode in je leven als mama en het nieuwe leven wat op komst is.  Contact met jezelf en je ongeboren kindje. 

 

Zwangerschapsyoga

 • Bevordert je fitheid, houding en mobiliteit.
 • Vergroot je lichaamsbewustzijn en helpt je voelen wat je nodig hebt.
 • Maakt je fysiek en mentaal krachtig
 • Geeft je vertrouwen in jezelf
 • Laat je contact maken met je kindje
 • Leer je houdingen en bewegingen die je lichaam doen ontspannen en spieren versterken, gericht op buik, bekken en rug.
 • Het ontdekken van de kracht van je adem door het toepassen van verschillende      ademhalingstechnieken die je tot rust kunnen brengen in elk moment.
 • Ontspanningsoefeningen om dichterbij jezelf te komen en te blijven.
 • Wekelijkse fijne contactmomenten met een kleine en veilige groep. 
 • Thema´s binnen de lessen zijn: Bekken, Hart, Dragen en gedragen worden, Contact, Verwelkomen & verwachten. 
 • Met elementen uit de mindfulness, meditatie, ademwerk en andere yogavormen. 

Mochten er eventuele angsten en blokkades bij je leven rondom de bevalling, kraamtijd en of het moederschap, dan is hier ruimte voor in overleg met de groep om wellicht door middel van verschillende technieken hier aandacht aan te schenken. Of in 1 op 1 situatie. Elke les wordt afgestemd op dat wat er leeft in de groep; jij en jouw ongeboren kindje staan centraal

 

VERBONDEN en met LIEFDEVOLLE AANDACHT

 

De Lessen

 • De lessen worden gegeven vanaf week 12 van je zwangerschap. Vanaf dat moment kun je instromen en is het mogelijk om door te gaan tot het einde van je zwangerschap.      
 • Je kunt starten in onderling overleg; het is mogelijk om wekelijks in te stromen.
 • Het is ook mogelijk privélessen te volgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 Kijk op het lesrooster voor de tijden. Aanmelden of contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via mail of 06.

Alle lessen duren minimaal 60 minuten en afsluitend is er ruimte om onder het genot van een kop thee even samen te zijn en met elkaar ervaringen, belevenissen en vragen uit te wisselen. 

Prijzen                     kies je voor een lessenkaart- pakket dan zijn de kosten voor een les 15,- 

                                 losse les 17,50 


Unieke behandelingen voor zwangeren of vrouwen met een wens.

 
Ontspannen en verzachten. Unieke behandelingen van massages en aanrakingen. Voor een moment van jezelf en in verbinding met je kindje. Te ondersteunen en verbinden op een diepere laag. Of werkend met intenties op weg naar een eventuele zwangerschap.
Een warm welkom op de Yinzolder met geuren van etherische oliën en klanken van rustgevende muziek. Mocht je het prettig vinden dan is het ook mogelijk dat de massage bij jou thuis plaats vindt.

 
Zwangerschapsmassage                                                                                                                    (60 min)       90,-


Een uur in teken van jou en je ongeboren kindje. Een massage gericht op jouw lijf passend bij het moment van jouw zwangerschap. Vanuit rust en ontspanning en de juiste houding; zittend, liggend op rug en/of op zij. Lekker genesteld met kussens en dekens neem ik je mee in verzachting en ontspanning. De massagetafel is extra lang en breed. Met aandacht voor je rug, heupen, schouders en nek.
Zodat jij een moment jezelf mag loslaten en laten dragen.


Zwangerschapsmassage    Body& Mind                                                                                        (120 min)    123,-

 
Wanneer je deze combinatie boekt. Starten we samen met een gesprek en landingsmoment door een kop thee, gesprek en eventuele oefeningen om je alvast af te laten dalen vanuit je hoofd naar je lijf.  Om vervolgens je lekker te nestelen in, op of aan de massagetafel waar je wordt toegedekt met doeken zodat je de eerste ontspanning en geborgenheid mag voelen, zo fijn. Voor de massage stem ik op jou af en nemen we je intentie mee. Vanuit zachte en warme aanraking allereerst ontspanning aanbrengen in het fysieke lichaam zodat jij je kunt laten dragen. Vervolgens de signalen van je lijf te volgen of vanuit je intentie te werken; contact en verbinding maken met je kindje, blokkades doorbreken in het fysieke en/of emotionele lichaam. Kortom datgene wat zich aandient of speelt bij jou. Door de verschillende massage en aanrakingstechnieken zal ik je energie weer laten stromen.
Na de massage is er de tijd om na te voelen en te integreren van datgene wat je mocht ontvangen en dat wat in beweging is gezet. Dit kan zijn door een moment van lekker blijven liggen en navoelen of juist even samen napraten.

1 op 1 Massage & Coachingstraject


‘Verbinden met de persoon die je bent en mag worden als mama to be‘

Vanuit het zelfherstellend vermogen je weer volop in je kracht zetten. Inzicht in eigen handelen, denken en doen. Contact leren maken met je lijf. Leren vertrouwen op je intuïtie en oerkracht. Je bevrijden van beperkende gedachtes en/ of angsten. Ruimte maken voor het proces van de verandering van meisje naar vrouw op weg naar het moederschap.

 

 
Voor wie is dit geschikt?
- Vrouwen die graag zwanger willen worden
- Wanneer je kampt met zorgen, angsten gedurende je zwangerschap
- Wanneer je kampt met fysieke ongemak; bekken (instabiliteit), rug, ….
- Wanneer je jezelf wil ondersteunen in het vernieuwde proces op weg naar het moederschap


Zowel de massages als de coaching sessies zullen in mijn praktijk plaats vinden. Je krijgt oefeningen en tools aangereikt die je beweging zullen ondersteunen. We houden contact via de app voor vragen en/of tips en mocht er de behoefte zijn om ervaringen te delen.
Samen bespreken we hoe het traject er precies uit komt te zien. Raken de bovenstaande woorden? Ben je toe aan een verdieping, beweging en-of ondersteuning op dit moment?
Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

 

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn