Praktijk Sjanine 

  

Yin (yoga)


'Verstillen, verzachten en verbinden met jezelf.'

 

Yin yoga is een passieve, intensieve en mediatieve vorm en geeft ruimte in lichaam en geest.

 

Door de intensiteit wordt het bindweefsel en je spieren opgerekt en gestimuleerd.  Tijdens de Yin worden de houdingen langdurig aangehouden zodat het bindweefsel op verschillende lagen wordt geactiveerd en aangesproken. Zodat er weer beweging kan ontstaan. Ook wel genoemd het water kan smelten, verdampen en weer kan stromen. 

We bestaan voor 70% uit bindweefsel. Dit verbindende weefsel, bestaat bijna geheel uit water. Het weefsel wat staat voor een communicatieve functie in ons lichaam. Wanneer het water stroomt voelen we ons fit, vitaal, energiek en soepel. Stress kan ervoor zorgen dat het water van vorm veranderd tot; vast, stijf en breekbaar. Fysieke en emotionele stress wordt zo opgeslagen in het bindweefsel.

Je bent vast bekend met een ‘frozen shoulder’, het bindweefsel is zodanig gekrompen of strak geworden dat het je schouder vastzet. Of denk maar aan de vele mensen met rugklachten door te weinig beweging of veel zittend werk. 

Je bent welkom! En nee, lenig hoef je niet te zijn en het is zeker niet alleen voor vrouwen.. om zo enkele vooroordelen te ontkrachten. Ervaring is niet vereist. Wil je meer info bel gerust. 

Ik zie je graag op de mat. 

Yin, staat voor ‘Your Inner Nature’.

 Dat wat jij in je draagt, jouw innerlijke natuur verbonden aan wie jij bent en wat jouw pad is. Dit wordt aangeraakt  en je kunt er makkelijker contact mee maken  wanneer je langer in een houding verkeerd en naar binnen keert.


TARIEVEN per 1- 3-2024

De lessen worden gegeven aan De Brink 3 in een kleine groep max. 10 deelnemer

Mini abonnement: 120,-    boek je  10 achtereenvolgende lessen voor 12,-  per les. 

Losse les:  14,-  ze is te boeken bij beschikbaarheid via whatsapp. 

Doordat Yin nooit hetzelfde is en altijd in beweging werk ik met de formule drie proeflessen voor 30,- 

(1 maand geldig, eenmalig) 

Heb je vragen of interesse stuur gerust een mail of whatsapp bericht. E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn