Praktijk Sjanine 

  

Yin therapie is gericht op de mens in zijn geheel                                      Yin- Your inner nature
Doel is om verbinding te leggen tussen lichaam en geest. Hierin bewustzijn te creëren en blokkades op te heffen zodat de energie weer vrij kan stromen.
Zodat er meer rust en ruimte wordt ervaren in hoofd en lijf.
Simpel gezegd; jezelf weer in balans brengen. Vanuit het fysieke, mentale en op emotioneel vlak.
Ons hele lichaam is energie en in onze cellen ligt informatie opgeslagen, vormgegeven vanuit onze voorouders, genen en onze emoties en gedachten. Bewust maar veelal onbewust. Dit wordt voornamelijk opgeslagen binnen ons fascia- bindweefsel.
In YIN therapie is het fascia, het bindweefsel een kernpunt. Bindweefsel verbindt onze spieren, botten en gewrichten van de kruin tot onze kleine teen.  Wat voor 99% uit water bestaat. En speelt op deze manier een belangrijke rol in de communicatie van het lichaam. Zolang alles goed doorstroomt en beweegt in ons lichaam fysiek en energetisch, zijn we gezond en voelen we ons goed.
Natuurlijk kan er een blokkade ontstaan in ons systeem. Zo’n blokkade is energie die langzaam beweegt of zelfs stilstaat.
Blokkades kunnen ontstaan door ziekte, stress, overmatige belasting, onverwerkte emoties en blessures.
Door contact te maken en aandacht te geven aan de klacht en het onderliggende thema ontstaat er weer beweging in het fysieke en energetische lichaam.

Wat kan je van Yin Therapie bij Sjanine verwachten?

Samen gaan we je lichaam en geest uitnodigen meer in balans te komen en zo het zelf herstellend vermogen te activeren, te bewegen tot vernieuwing. Tijdens deze sessie kijken we wat op dat moment passend is; functionele osteopathie, haptonomie, cranio-sacraal, massage of helende aanraking.

Yin is een belangrijk  vast onderdeel van de therapie. Tijdens de yin houding ondersteun ik je daar waar nodig is. Nabij zijn, woorden en/of assisted Yin.
Gedurende sessies wordt jouw lichaam en geest weer in beweging gezet. Om dit proces te continueren is het belangrijk dat je thuis aan de gaat me de persoonlijke yinhouding die jou op dit moment past.

Yin Therapie kan een zeer positieve uitwerking hebben op diverse klachten aan het fysieke lichaam. Denk aan voet-, enkel-, knie-, heup-, SI-, lage rugklachten, hernia. Maar ook bijvoorbeeld bij reuma, artrose en fibromyalgie, schouder- en nekklachten, pijn zonder medische oorzaak.
Ook op het mentale vlak kan Yin Therapie van betekenis zijn. Klachten zoals burn- out, hormonale klachten (cyclus van de vrouw) stress, migraine, piekeren, vermoeidheid, gespannenheid, het gevoel van vast te zitten in een situatie, het weer vertrouwen in je lichaam krijgen (bijv. na ziekte).


Is Yin Therapie bij Sjanine iets voor mij?
• Heb je lichamelijke klachten en komen deze telkens weer terug?  En weet je niet wat dit betekent?
• Merk jij dat onverwerkte emoties tot pijnklachten in je lichaam leiden?
• Kun jij moeilijk je grenzen aangeven waardoor je jezelf steeds weer verliest?
• Loop je steeds vast in ‘oude’ patronen?
• Loop je vast in een (rouw-)proces en brengt praten je niet meer verder?
• Heb je al van alles  geprobeerd en maar je gevoel, spanning en/of klachten blijven?
• Het is voor jou als je echt serieus bent om aan je gezondheid te werken en de Yin oefeningen thuis ook echt gaat doen.


'Leer luisteren naar het gefluister van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen'


Elk traject zal dan ook anders zijn. Ieder mens is uniek in zijn eigen huis, het fysieke, emotionele en mentale lichaam.

We stemmen samen af wat er op het moment nodig is en dit zal dan aansluiten bij jouw vraag en/of behoefte. Elke sessie en traject is anders vanuit de intuïtieve en coachende aanpak gecombineerd met de integratieve medicine.

Ik zie je graag!

-Sjanien- 

Tarieven per 2024

Intake en consult  90 minuten; neurotransmitterprofiel, anamnese  in gesprek en fysiek                                                    95,-

Consult van 60 minuten                                                                                                                                                                 90,-

Individuele traject is mogelijk, neem vrijblijvend contact op voor een combi YIN therapie, 1 op 1 Yin en  Yin massage.   Het tarief is afhankelijk van het traject. 

.


E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn